top of page

Bjørn Ransve

Bjørn Ransve uttrykker seg både abstrakt og figurativt. Han har gjennom sitt lange kunstneriske virke arbeidet med en rekke arketyper. Han uttrykker seg både innen maleri, tegning og grafikk, og er kjent for å beherske de ulike teknikkene på eminent vis. 

 

Uansett motiv arbeider han alltid inn mot et midtpunkt i bildeflaten. En fusjon av det abstrakte og det figurative kommer frem ubevisst når han arbeider med sine bilder. Han forsker i flaten som i et laboratorium, der klassiske og nonfigurative former speiler seg i hverandre. Ransve dyrker ikke en bestemt stil, han er ingen pedant og liker å overraske. Han er opptatt av å beholde rommet og volumet i sine figurative bilder, noe som også smelter inn i hans abstrakte arbeider. 

 

Å skape rom på flaten er alltid i fokus hos Ransve. En romslighet som få har sett maken til før, enten det handler om sirkler, kvadrater, landskaper, dyr eller mennesker. Rent fysisk kan han lage bildene raskt, men det kan ta år å knekke koden før komposisjonene i motivet er ferdig utviklet. Han er opptatt av de store spørsmålene i livet og mener at det egentlig demokratiet ligger utenfor vår virkelighet, et sted i kosmos, når vi alle er blitt partikler i rommet. 

bottom of page